Programok


Kirándulás Bakonyjákón
A falu határában található a több mint 100 éves zsombékos. A nem mindennapos látvány április közepén virágzik. Ilyenkor a legszebb, de mindig különleges élmény a lápos világába való betekintés.
A falun végigsétálva megláthatjuk az 1800-as évek elején épült, késő-barokk stílusú katolikus templomot. Vele szemben az ugyanakkor épült régi fogadó található, melynek sajnos már csak a romjai láthatók. Továbbsétálva kijutunk a faluból, átmegyünk a főútvonalon, és felkapaszkodunk az előttünk magasodó dombra. A látvány, mely elénk tárul, megéri a fáradságot.

Kirándulás Bakonyjákó-Járiföldre
A sportpálya irányában a falut elhagyva célba vesszük a Táncsics-kilátót. Kissé meredek túra, de mire elfáradnánk, megérkezünk. Szép kilátás nyílik a falura és a környező dombokra, erdőkre. Visszaereszkedünk a Bittva völgyébe, továbbfolytatjuk utunkat, majd megérkezünk Járiföld majorba. 2000-ben egy emlékhely kialakítására került sor az ősfalu tiszteletére, az ugynevezett Templomsűrűben. A túra oda-vissza 7-8 km.

Kirándulás Németbányára:
Könnyű gyalogtúra a szomszédos faluba(4-5km). A betonos út az erdő és a patak mellett kanyarog. Németbánya egy gyönyörű bakonyi zsákfalu, mely nyugalmáról és festői szépségéről híres. A falu központja szépen kiépített, itt van a Polgármesteri Hivatal és a templom is. Kb 4 km további túrával elérjük a Pisztrángos tavat, mely Németbánya és Farkasgyepű között, az erdő mélyén található. Visszafelé érdemes letérni az Iharkúti útra, ahol az iharkúti emlékpark és a Dinoszaurusz lelőhely található.

Kirándulás Farkasgyepűre:
Itt található a híres Tüdőszanatórium, melyet 1928-ban létesítettek. A falu nevezetessége a több, mint 100 éves kőtemplom. Ismert kirándulóhelyei a Pisztrángos tó (2-3km), a Csurgókút mésztufa vízeséssel (5km), és az ősbükkös a Róth Gyula tanösvényen (2km).

Kirándulás Veszprémbe, Herendre:
Veszprém a királynék városa, Veszprém megye megyeszékhelye (30km). Nagyon szép az Óváros tere, a várhoz vezető út. Gyönyörű kilátás nyílik a várból a városra és környékére. Az állatkert látogatása a gyerekeknek izgalmas program.
Hazafelé, ha megállunk Herenden, a Porcelán Múzeum érdekes, szép élmény. A mellette lévő kávézóban herendi porcelán csészékben, tányérokon szolgálják fel a finom kávét, teát, süteményt.

Kirándulás Gannára, Döbröntére:
A Bittva mentén fekvő sváb faluban, Gannán (14km) található az Eszterházy Mauzóleum, melyet az 1800-as évek elején építettek az Eszterházyak. Az altemplomban az Eszterházy család sírboltja van. A templomkertben az 1848-as szabadságharc emlékműve áll.
Döbrönte a Bakony egyik legcsodálatosabb zsákfaluja, mely a törökök által lerombolt Szarvaskő várról híres. A falu felett magasodó dombon tekinthetjük meg a várromot, innen a kilátás egyszerűen lenyűgöző.

Kirándulás Pápára:
A Kisalföld és a Bakony találkozásánál fekszik a híres diákváros, a "Dunántúl Athén-je". Főterén barokk építeszeti emlékek sorakoznak. Itt található A Kékfestő Múzeum, a Nagytemplom, melynek tornyából gyönyörű kilátás nyílik a városra és környékére. Az Eszterházy-kastély Várkertjében egy kellemes sétában lehet részünk a múlt századok történelmét megélt platánfák mellett. A Várkert élményfürdője felüdülést, pihenést kínál (autóval 16km).

Bakonyi kisvonat

bejelentkezés: Mayer Nándor +36-30/282-69-23

Bakonyvadjai múzeum (Farkasgyepű)

Nyitvatartás: bejelentkezés alapján a következő telefonszámon: +36-30/282-69-23

Falumúzeum (Farkasgyepű)

Nyitvatartás: bejelentkezés alapján a következő telefonszámon: +36-30/282-69-23

Hasznos link:
https://www.programturizmus.hu
Zsuzsanna Vendégház Zsuzsanna Vendégház
emaerka